SLOEx PKO

Pravila & Kodeks obnašanja

I. RESNIČNO ŽIVLJENJE JE NA PRVEM MESTU

Zavedamo se, da imajo naši člani življenje izven klana in trdno verjamemo, da je resnično življenje vedno na prvem mestu. Vendar pa bomo hvaležni, če nas lahko pravočasno obvestite, če boste nekaj časa odsotni ali če se pojavijo kakšne druge podobne težave.

Če greste na kratke počitnice, imate izpite, ste preobremenjeni na delovnem mestu ali če enostavno potrebujete nekaj časa zase, bomo zelo cenili hitro in kratko sporočilo enemu od naših administratorjev ali častnikov, preden vzamete dopust!

II. SPOŠTOVANJE

Izkazujte spoštovanje SLOEx sočlanom in drugim igralcem. Spoštujte razlike med posamezniki in drug drugega obravnavajte kot družino. Za vse člane SLOEx je obvezno, da si izkazujete absolutno spoštovanje in toleranco do drugih članov, naših zaveznikov in nasprotnikov.

Občasno bo prišlo do nestrinjanj, vendar medsebojno spoštovanje preprečuje, da bi iz tega nastala drama, česar NE bomo tolerirali. Če pride do nestrinjanja, se takoj posvetujte z enim od naših SLOEx administratorjev ali častnikov, tako da bodo težave razrešene v najhitrejšem možnem času.

NE toleriramo neprimernega in/ali rasističnega vedenja; takšne zadeve obravnavamo nadvse resno.

Če bo kateri koli član SLOEx prijavljen zaradi nadlegovanja, izzivanja, provokacije ali nasilništva nad drugimi igralci, pa naj bo to med samo igro, prek Team Speak-a, na forumih, družabnih medijih (Facebook, Twitter, itd.) ali prek zasebnih sporočil, bodo takoj izvedeni ustrezni disciplinski ukrepi, vse do in vključno s prepovedjo dostopa do našega Team Speak-a, drugih storitev in / ali trajen preklic vašega SLOex članstva.

III. NAČELO »BREZ DRAME«

SLOEx nima popolnoma nobene tolerance do članov, ki povzročajo težave v tem klanu z drugimi člani ali klanu kot celoti. Vsi smo tu, da se zabavamo in sprostimo, zato vas prosimo, da se obnašate na najboljši možen način. Razumemo, da pri vsaki igri obstajajo težave, vendar ne širite negativnosti in ne začenjajte sporov, ker bo to vsem uničilo razpoloženje ter odvzelo zabavno plat igri sami in igranju v klanu.

Naši SLOEx administratorji in častniki so več kot zadovoljni, če lahko naslovijo težave katerega koli od članov, dokler so posredovane v obliki zasebnih sporočil, e-pošte ali zasebnih ena-na-ena pogovorov preko Team Speak ipd. Ne le, da nam to omogoča, da se reševanja vaših težav lotimo na hiter in učinkovit način, temveč to tudi prepreči netenje sporov in neuporabnih debat znotraj tega Klana.

Naši administratorji in / ali častniki vam bodo izdali eno samo opozorilo. Če boste še naprej vztrajno ustvarjali dramo, boste trajno izključeni iz Klana, kar vključuje tudi prepoved dostopa do Team Speak in drugih storitev.

IV. NAŠ UGLED

Čeprav je naš klan mlad, smo zelo ponosni nanj in na to, kar kot klan predstavljamo, ter pričakujemo, da bo vsak od članov čutil ponos iste vrste. Med klepetom v igri, objavljanjem na forumih in drugih družabnih medijih delujete kot predstavniki našega Klana, ker vas vedno spremlja oznaka [SLOex]. Prosimo vas, da v takšnih situacijah niste nadležni, problematični ali nespoštljivi.

Že če samo en naš član naredi nekaj, kar bo očrnilo naš Klan, bodo ljudje domnevali, da se vsi naši člani tako obnašajo. Ne le, da bo to škodilo vašemu ugledu, škodovalo bo tudi ugledu Klana kot celote in vseh, ki so del njega.

Če se znajdete v vneti razpravi z drugimi igralci ali podžgete »vojno« (t.i. »flame war«), vas naprošamo, da o tem takoj obvestite enega od naših SLOEx administratorjev ali častnikov. Če nas opozorite vnaprej, vas lahko boljše branimo oziroma se vsaj zavedamo nastale situacije, tako da nas nastala težava ne more presenetiti iz slepega kota.

Če nismo primerno obveščeni in situacija eksplodira v ogromno polomijo, bodo sledile sankcije!

Vsakemu članu SLOEx, ki je dokazano škodoval ugledu Klana, bomo takoj odvzeli njihovo SLOEx članstvo.

V. TEAMSPEAK

TeamSpeak je obvezen za vse SLOEx člane, kadar so prijavljeni v igro (»Online« / »In-Game«). BREZ izjem!

SLOEx člani, ki so prijavljeni v igro (»Online« / »In-Game«), vendar niso prijavljeni v naš TeamSpeak strežnik, bodo prejeli (3) opozorila, da sledijo pravilom ali pa tvegajo izključitev iz članstva v SLOEx. (Razen, če ste invalidni ali imate druge osebne težave; v tem primeru vas prosimo, da obvestite enega od naših SLOEx skrbnikov ali častnikov; dogovorili se bomo za primeru ustrezen ukrep.)

Ko namestite svoj TeamSpeak, ustvarite svoje TeamSpeak ime tako, da bo isto kot vaše IGN ime v igri (»In-Game Name«).

V namen hitre prepoznave vas naprošamo, da za ime sledite naslednjemu formatu:
Npr.: Ime v igri || Ime; SLOFreak || John.

Strežnik SLOEx TeamSpeak bo imel več kanalov za tiste, ki želijo biti manj družabni od drugih. Čeprav promoviramo socialno okolje, v katerem se člani lahko medsebojno spoznavajo in kjer lahko nastajajo in se ohranjajo nova prijateljstva, pa druženje s člani ni obvezno (razen v času igranja  Team Battles in Strongholds).

Nadvse priporočamo, da spoznate vaše sočlane v ekipi in se spoznate z njihovimi glasovi, ker vam bo to v veliko pomoč med vojnami klanov, bitkami za Stronghold, ekipnimi bitkami (Team Battles), itd..

Poleg tega predlagamo, da se člani na naših javnih kanalih izogibajo pogovorom o tematikah glede spolne usmerjenosti, vere in politike. Če se temu ne morete izogniti, lahko uporabite prazen kanal ali zaprosite za zaseben kanal, ki bo ustvarjen za vaše »potrebe«. Prosimo vas, da svoje besede previdno izbirate in se med pogovorom odločate pametno in premišljeno.

Vsi vemo, da se lahko posamezniki med igro občasno hitro razburimo, in da lahko v takšnih situacijah hitro pride do napak. Nekateri od članov bodo te lahko dojeli kot žaljive, saj nas ima veliko mlajše družinske člane, ki imajo v naši bližini odprte oči in ušesa. Če to, kar govorite, postane problem, ali pa naši SLOEx administratorji ali častniki od članov ali gostov prejmejo več pritožb glede vašega obnašanja, bomo izvedli disciplinske ukrepe.

Stran za prenos s Team Speak strežnika in navodila za namestitev lahko najdete tu:

https://www.teamspeak.com/teamspeak3

Če med namestitvijo ali vzpostavitvijo Team Speak naletite na težave, se prosimo obrnite na enega od naših SLOEx administratorjev in častnikov ali vzpostavite stik z našim Team Speak administratorjem: freak@sloex.si

Strežnik SLOEx Team Speak gosti nemški klan Band of Soldierz. Čeprav ima SLOEx svoje lastne, z gesli zaščitene kanale, je strežnik sam mednaroden in boste zato morda naleteli na igralce iz različnih držav, ki bodo govorili različne jezike. S tem v mislih vas prosimo, da spoštujete druge narode, jezike, verske in kulturne razlike itd..

VI. ZVESTOBA & ZAUPANJE

»Fortius Quo Fidelius« pomeni »Moč skozi zvestobo«.

Po najboljših močeh si prizadevamo, da naš klan vzdržujemo kot dobro uravnovešeno, tesno povezano skupino istomislečih igralcev. Skrbimo in poskrbimo drug za drugega, smo bratovščina, enotna fronta, sila, ki je ni za podcenjevati.

V tej ustanovi se zanašamo na zvestobo in žrtve naših članov, da bodo storili tisto, kar je prav, da prispevajo k namenu in ciljem klana. Če klan zmaga, zmagate vi. Če klan prejme nagrado (zlato, rezerve, itd.) se bo vojni plen uporabil za izboljšavo in v korist klana kot celote. Če smo vsi na isti valovni dolžini in delamo skupaj kot ekipa, potem bomo skupaj dosegali uspehe.

Če vas bolj zanimate vi sami, vaše lastne potrebe in vaš lasten rezultat, itd., potem to NI klan za vas.

Kot SLOEx član se strinjate, da boste ščitili sredstva, vire in tajne podatke našega klana in jih NE boste razkrili nikomur izven klana. Vsakemu članu SLOEx, ki je dokazano prekršil ta sporazum, bo njegovo SLOEx članstvo takoj preklicano in bo prejel doživljenjsko prepoved pridružitve klanu SLOeX in njegovim zaveznikom.

Pridruževanje drugemu klanu (ali klanom), ki niso SLOEx, za igre, ki jih igra SLOEx, je strogo PREPOVEDANO. (Npr. kot članu SLOEx v World of Tanks vam NI dovoljeno, da se pridružite drugemu klanu v World of Tanks. Vendar pa se lahko pridružite drugim klanom / združenjem za igre, ki jih SLOEx klan ne igra, npr. WOW).

Vsakemu in vsem članom SLOEx, ki bodo dokazano prekršili ta sporazum, bosta na voljo dva (2) dneva, da izberejo, komu so zvesti in v katerem klanu bodo ostali. Če se tega roka ne bodo držali, bo njihovo SLOEx članstvo preklicano.

Močno vam priporočamo, da dobro premislite, preden zapustite klan, ker boste za ponovno pridružitev morali še enkrat čez proces prijave in rekrutiranja. Poleg tega bo vaša prijava lahko zavrnjena glede na vaše pretekle evidence uspešnosti.

Klan lahko zapustite in se mu ponovno pridružite samo dvakrat, preden prejmete prepoved ponovne pridružitve klanu SLOEx.

VII. PRIČAKOVANJA OD SLOEX ČLANOV & ČASTNIKOV

Člani SLOEx: Pričakujemo, da se bodo vsi člani SLOEx zrelo obnašali, sledili SLOEx PKO (Pravila & Kodeks obnašanja) in spoštovali SLOEx verigo poveljevanja.

Delovanje v neskladju z SLOEx verigo poveljevanja nakazuje očitno pomanjkanje spoštovanja avtoritete in bo obravnavano kot resen prekršek s hudimi posledicami.

Poskušajte biti ustvarjalni in ostanite pozitivni! Če imate idejo za izboljšanje ali kakršne koli predloge, se brez zadržkov obrnite na katerega koli os SLOEx administratorjev ali častnikov.

Splošno napačno prepričanje številnih kandidatov je, da je pridružitev klanu samo igranje igre. Vendar je veliko več kot samo to. Vsi člani SLOEx morajo skupaj delovati v skupno dobro klana. Ko postanete del SLOEx, ste del veliko večje izkušnje kot ste vi sami, in vaša prisotnost v klanu je nesmiselna, če ne boste v pomoč, igrali ali komunicirali s sočlani klana. Še več, pomoč in sodelovanje pri ekipnih igrah klana, kot so Team Battles, Stronghold Battles itd., je močno priporočljivo, če že ne obvezno. Če nimate namena sodelovati pri teh bitkah, potem članstvo v SLOEx klanu ni za vas.

Bodite odprti za učenje novih stvari, taktik itd. in bodite pripravljeni priznati poraz. Učite se iz svojih napak, poslušajte tiste, ki so boljši od vas, in se primerno prilagodite, tako da bo Klan lahko uspeval. Od vseh članov, ki sodelujejo v Team Battles, Stronghold Battles itd., se pričakuje, da bodo sprejeli konstruktivno kritiko od poveljnikov na prijateljski, spoštljiv in odprt način. Naš cilj NI, da bi dvakrat ponavljali iste napake!

SLOEx administratorji in častniki: Predstavljanje SLOEx kot administrator ali častnik je privilegij z veliko vrednostjo, ki zahteva veliko odgovornosti in si zasluži spoštovanje.

Vaše delo je, da pomagate pri izvrševanju pravil SLOEx PKO in spodbujate produktivnost znotraj klana.

Če ugotovimo, da ste svojo moč zlorabili, kar vključuje, vendar ni omejeno na: nepotrebno metanje članov in gostov s strežnikov, nepravično obravnavanje, favoriziranje ali nadlegovanje naših članov, bo to postalo predmet disciplinskih ukrepov, začasne izključitve in / ali preklica članstva v SLOEx, pa tudi preklic dostopa do vseh sistemov in storitev SLOEx.

VIII. POŠTENA IGRA, BREZ GOLJUFANJA / HEKOV oz. VDOROV / PREVAR

SLOEx ima NAČELO NIČELNE TOLERANCE za goljufanje, mode (ki so prepovedani), hekanje oz. vdori / izkoriščanja kakršne koli vrste in prevare.

To pravilo zajema igralce, ki uporabljajo kodo za manipulacijo določene igre, v namen pridobivanja nepravične prednosti pred ostalimi ekipami in igralci. »Wall Hacks«, »Speed Hacks« in »Aim Bots« so samo primeri goljufij, ki jih zajema ta sporazum. »Testiranje« ali »preskušanje« hekerskih programov NISO sprejemljivi izgovori.

Na kratko povedano, »Ne nameščajte ali uporabljajte hekov itd., iz katerega koli razloga«.

Poskus goljufije nad drugim članom / igralcem s tem, da si pridobite njegovo zaupanje, oz. drugače povedano, »prevara«, absolutno ni tolerirana v skupnosti SLOEx.

Vse to vključuje nepoštene posle, izmenjevanje informacij o računih, pridobivanje predmetov, pridobljenih v igrah, ali katero koli drugo lastnino drugega člana / igralca s pomočjo dezinformacij, zmede ali drugih trikov, s katerimi je bil namen pretentati drugega člana / igralca, da bi predal svoje v igri pridobljene predmete / račun v zameno za nič ali manj kot vzajemno dogovorjene pogoje s strani obeh strank pred izmenjavo / trgovanjem.

Vsakega člana SLOEx, ki bo zaloten / prijavljen, da uporablja heke, prevare ali goljufa druge člane / igralce bo prijavljen razvijalcu (-em) igre, njegovo članstvo v SLOEx pa bo takoj preklicano, vključno z dostopom do vseh sistemov in storitev klana.

Kršenje tega pravila bo imelo za posledico doživljenjsko prepoved, poleg tega bomo vaše podatke delili tako z našimi zavezniki kot z našimi sovražniki, kadar koli bo to potrebno.

IX. NAČELO TRIJE (3) PREKRŠKI DO IZLOČITVE

Razen v primeru, ko je to drugače določeno, bodo vse kršitve SLOEx PKO (Pravila & Kodeks obnašanja) obravnavane z disciplinskim sistemom »treh prekrškov do izločitve«.

Prvi prekršek: Prejeli boste specifično in podrobno opozorilo od enega ali več naših SLOEx administratorjev in/ali častnikov.

Drugi prekršek: Zahtevano bo, da se udeležite zaslišanja z nekaterimi člani Vrhovnega poveljstva SLOEx. Glede na rezultat zaslišanja bo: sledila začasna prekinitev članstva v klanu ali pa bo izveden drug, manj strog disciplinski ukrep.

Tretji prekršek: Vaše članstvo bo še enkrat začasno prekinjeno ali pa bo vaše članstvo v SLOEx trajno prekinjeno, v skladu z resnostjo prekrška (-ov) in odločitve, ki jo sprejme Vrhovno poveljstvo SLOEx.

Če član SLOEx s prejšnjimi prekrški izkaže pravilno obnašanje za obdobje treh (3) mesecev po njihovem prvem ali drugem prekršku, bodo prekrški ponastavljeni nazaj na ničlo (0).

SLOEx si pridržuje pravico, da po svoji lastni presoji začasno ali trajno prekine vaše članstvo v SLOEx in / ali dostop do katerih koli sistemov / storitev SLOEx, ter pravico do končne interpretacije SLOEx PKO (Pravila & Kodeks obnašanja).

ANEKSI PRAVILNIKA

I. ANEKS

 1. Točnost:V primeru da se dogovorite s članom ali vodstvom da boste ob določeni uri prišli igrati, na sestanek ali kaj podobnega, se od vas pričakuje točnost. V primeru da to ni možno je minimum kar lahko naredite to da osebo⁄e o tem obvestite preko kanalov ki jih imate na voljo (GSM, FB ipd.)
 2. Medsebojni odnosi:Klanu medsebojni odnosi veliko pomenijo in ne odobravamo kakršnih koli dram. Za pomoč pri reševanju medsebojnih sporov se obrnite na katero koli vodjo klana. Vodje lahko kontaktirate preko TS, FB, GSM, E-maila ali v igri.
 3. Preklinjanje:Pretiranega preklinjanja v TSu, Forumu ali »In game chattu« ne odobravamo. V primeru da imate slab dan ali ste temu nagnjeni si uredite »Push to talk« ali pojdite v svoj kanal na Team Speaku, kjer ostalih s tovrstnim vedenjem ne motite.
 4. Timske igre in Klanovske aktivnosti:(Strongholds, GM, TB ipd.) Med igranjem tovrstnih iger se pričakuje od vas da boste poslušali vodje, upoštevali njihova navodila ter počeli to kar vam vodje povedo. Izbira tankov bo odvisna od vodje in izmišljevanja več ne bo. Med samo igro se posluša le vodjo in se ne pogovarja, jamra, preklinja ipd. Ostalo:
  1. Boljši/uigrani igralci bodo imeli prednost, saj so zmage tu ključnega pomena.
  2. Igralci s primernimi tanki, tiste ki jih vodja ekipe potrebuje imajo prednost
  3. Prisotnost v Skirmishes in Advances, je na vnaprej določene dneve obvezna.
  4. ADVANCES se igrajo v celoti. Če se odločiš da boš sodeloval, igraš vse od začetka do konca ne pa da po rundi ali dveh greš ven. Izjeme: Si si uredil zamenjavo ali pa da je resnično nujen primer (driska, otrok ipd.)
  5. 3 Minutepred začetkom Advanca (19:57, 20:57, 21:57) se ekipa zaklene in se igra požene. V primeru da ekipa ni polna, se 3 min pred začetkom dodajo »Legionarji«
  6. Člani Klana imajo vedno prednost. Izjeme: Član pride prepozno ali Član ni v TSu. Načeloma se »Legionarje« (Če so Slovenci ipd. in v TSu), ki so v Advancu od začetka obdrži do konca Advanca.
  7. Udeležbo na CW je potrebno na dnevni ravni potrditi na FB postu, saj le tako lahko ocenimo koliko igralcev bo na voljo. Če bo vodstvo bilo 100% da bo imelo 30 igralcev, bo naredilo 3 ekipe. Žal je to zelo redko.
 5. Advances se bodo igrali ob Torkih(19:50-22:00), Četrtkih (19:50-22:00) in Sobotah (19:00-22:00). Udeležba je OBVEZNA za vse člane Klana, ki so takrat v igri in igrajo.
 6. Vklapljanje Klanskih rezerv:
 7. Deljenje Golda: Deljenje golda bo odvisno od števila nabranih kišt (Industrial resources) in števila bitk v CW v danem obdobju. Tudi če niste izbrani za ekipo v CW, se vaša pripravljenost šteje isto kot igranje pri deljenju Golda. Vsaka Enota (kište/CW bitke) bo vredna 50%. Vodila se bo evidenca za vsakega člana posebej. Igralec mora zbrati vsaj 5000 kišt (Industrial resources) v določenem obdobju, da lahko dobi GOLD!
  1. Obdobje CW (50%) – Od začetka sezone do konca sezone
  2. Obdobje kište (Industrial resources) – Od zadnjega deljenja Golda do konca sezone CW.
 8. ČINI ter pogoji pridobitve/napredovanja:
  1. RECRUIT – Vsak nov član Klana je od začetka brezpogojno »RECRUIT«
  2. PRIVATE – Min. 4 mesecev ČIN»RECRUIT«, in zbrati 4.000 kišt (Industrial Resources) na mesec (Skupno 16.000 »kišt« v 4ih mescih).
  3. JUNIOR OFFICER – Min. 6 mesecev ČIN »PRIVATE«, in zbrati 10.000 kišt (Industrial Resources) na mesec (Skupno 60.000 »kišt« v 6ih mescih).
  4. Najvišji ČIN, ki ga lahko doseže član Klan je»JUNIOR OFFICER«. V primeru da ima kdo aspiracijo po višjem ČINU naj pošlje prošnjo in obrazložitev vodstvu Klana. Višji ČINI se ne dodeljujejo zlahka in za tovrsten dvig mora član pokazati visoko stopnjo pripadnosti Klanu, žrtvovanosti, pripravljenosti opravljati dodatne naloge in funkcije ter vlagati veliko truda.
  5. V primeru da se pri določenem ČINU ne doseže zahtevano število »kišt« na mesec, član dobi opomin in doba trenutnega ČINA se podaljša za 1 mesec. V primeru, da član dobi 2. opomin se le tega degradira za eno stopnjo (npr. iz PRIVATE v RECRUIT). Če je član že dosegel ČIN »JUNIOR OFFICER« se časovna doba ne daljša, lahko pa se ga degradira v primeru da ne dosega obveznosti do Klana.
 9. Odsotnost: V primeru da ne morete veliko igrati zaradi: Službe, žene, šole, faksa, poškodbe ipd… ste dolžni to napisati v našem Forumu pod temo “Odsotnost/Dopust”. Napišite razlog (ne rabite pisat detajlov) ter okvirno koliko časa boste odsotni. Tako bo vodstvo lahko sledilo temu, ter vidno je tudi ostalim igralcem Klana. Na ta način ne bo prihajalo do nesporazumov in težav.